Home / Cocktailrecept  / Dry Martini

Dry Martini

dry-martini
banner

Hoewel het drankje vaak wordt gemaakt met Martini dry Vermouth is het toeval dat het drankje zo heet. Het drankje is naar verluidt in 1911 uitgevonden in New York door een bartender genaamd Martini di Arma di Taggia waarbij franse Vermouth wordt gebruikt en orange bitters.

Glas

Martini glas

Benodigdheden

60 ml gin
10 ml vermouth

Bereidingswijze

1)Pour en stirr met je barspoon de Vermouth in een met ijs gevulde cocktailbeker.
2)Giet de overtollige Vermouth met een strainer uit de beker.
3)Voeg daarna de gin toe en stirr het nog een keer goed.
4)Strainen in een gefrappeerd glas en garneren met een olijf op een cocktailprikker.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!