Home / Artikelen  / Kickoff Disaronno Mixing Star 2012

Kickoff Disaronno Mixing Star 2012

banner

Afgelopen weekend werden we door Disaronno uitgenodigd om naar Rome te komen voor de reünie van alle finalisten van de afgelopen editie van de Disaronno Mixing Star. Tevens was dit ook gelijk de kickoff voor de Mixing Star competitie 2012. Uiteraard zijn wij niet te beroerd om hier gehoor aan te geven dus gingen we graag mee.

In de eerste editie van de Mixing Star competitie deden 650 bartenders vanuit acht landen mee. De uiteindelijke winnaar werd George Bagos uit Griekenland. George ging op kosten van Disaronno naar Hollywood om daar een rolletje te spelen in de serie ‘How I met your mother’. Dit jaar viel de kickoff tegelijk met het filmfestival van Rome en lanceerde Disaronno de Hall of Fame. In dit boek staan de cocktails van de top drie bartenders van alle deelnemende landen.

De eerste dag stond in het teken van hotelbars, die ook in de klassieke film, ‘La Dolce Vita’ te zien waren. We werden dan ook door master mixologist, Dom Costa, langs enkele zeer exclusieve bars geleid waarbij de Stravinsky bar toch wel de meeste indruk maakte. Deze bar, midden in het hectische leven van Rome, bracht je via de lobby in een geweldige tuin waar je werd omringd door rust en luxe. Mocht je trouwens een keer willen overnachten in dit hotel? Dat is geen probleem maar neem wel een goedgevulde portemonnee mee, want de kamers daar zijn niet goedkoop (tot zover het Sensez reisadvies). Het avondprogramma stond in het teken van het filmfestival. Alle genodigden mochten over de rode loper, langs het uitzinnige publiek. Alleen jammer dat het publiek niet uitzinnig was voor ons maar voor de Italiaanse filmster achter ons maar dat mocht de pret niet drukken.

Dag twee was geheel geweid aan een casting. Alle bartenders werden gecast voor een rol in een Italiaanse comedy, geregisseerd door top regisseur Silvio Soldini (geeft niks, wij kennen hem ook niet). Helaas kunnen we niet melden wie de rol gekregen heeft, want daar was Silvio op het moment van schrijven nog niet uit. Tijdens de casting was er een kleine competitie opgezet, waarbij de bartenders twee minuten de tijd hadden om een cocktail te bedenken en te serveren. Ondergetekende en Misja Vostermans maakte deel uit van de jury en we kunnen zeggen dat er enkele interessante creaties voorbij kwamen, zoals bijvoorbeeld een cocktail met wasabi.

Voor 2012 staat er dus weer een nieuwe editie van de Disaronno Mixing Star op het programma en zodra hier meer over bekend is, zullen we jullie dat natuurlijk zo snel mogelijk laten weten. We willen Disaronno bedanken voor de uitnodiging en we zijn benieuwd wie de volgende Disaronno Mixing Star 2012 wordt!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!