Home / Artikelen  / Nog sterker biertje – Casual Monday

Nog sterker biertje – Casual Monday

banner

Schotse micro brouwerij BrewDog heeft opnieuw ’s werelds sterkste bier gecreëerd die sterker is dan zijn voorganger Tactical Nuclear Pinguin. De voorganger van BrewDog is al eerder verslagen door Almeerse bierbrouwerij Het Koelschip die een biertje ontwikkelde met 45 procent alcohol. Het nieuwe ‘biertje’ van BrewDog genaamd ‘The End of History’ heeft maar liefst een alcohol percentage van 55% en kost 500 Britse Pond per fles.

De naam van het biertje is een quote van filosoof Francis Fukuyama die beweerde dat waar we getuigen van zijn niet alleen het einde was van de koude oorlog of het einde van een periode van pre-oorlog geschiedenis, maar een einde van de geschiedenis.

Het ‘biertje’ dat geinfuseerd is met jeneverbessen en ‘Schotse netel’, wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 12 flessen. BrewDog verkreeg de hoge alcohol percentage door het continu bevriezen van het biertje tot -70 graden celsius waardoor water eerder bevriest dan de alcohol. Je zou het bijna distilleren noemen, alleen gebruiken ze hierbij kou in plaats van warmte. Dus voor de kritische lezers onder ons is het technisch gezien ook geen bier.

Duur, zeker wel dat je kan zeggen dat een biertje van 500 Britse Pond wel erg duur is, bedenk echter wel dat er 200 flessen normale biertjes worden gebruikt om een fles van het eindproduct te produceren.

De verpakking is nog wel het meest interessante van allemaal. Elk biertje wordt geleverd in een wollig diertje, om precies te zijn, zijn er er 7 flessen gehuld in hermelijn, 4 in eekhoorns en 1 in een haas. Niet zonder reden dus dat BrewDog bekritiseerd word door dierenrechten organisaties.

The End of History from BrewDog on Vimeo.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!