Home / Artikelen  / Sterk biertje: Tactical Nuclear Penguin

Sterk biertje: Tactical Nuclear Penguin

banner

Een Schotse brouwerij heeft bier gelanceerd met 32 procent alcohol genaamd Tactical Nuclear Penguin, wat beschreven wordt als ’s werelds sterkste bier.

BrewDog is het bedrijf achter het nieuwe biertje dat al eerder in de aandacht kwam door de lancering van Tokyo Bier met 18,2 procent alcohol. Nu richten zij zich dus op een biertje dat gedronken wordt als sterke drank.

Bron: Tactical Nuclear Penguin van BrewDog op Vimeo.

De waarschuwing op de label luidt: “This is an extremely strong beer; it should be enjoyed in small servings and with an air of aristocratic nonchalance. In exactly the same manner that you would enjoy a fine whisky, a Frank Zappa album or a visit from a friendly yet anxious ghost.”

Tactical Nuclear Penguin is een van de velen bieren van de BrewDog collectie met aan de uiterst andere kant een bier genaamd ‘Nanny State’, een bier met zeer weinig alcohol.

Meer weten over dit biertje, kijk dan op de website van BrewDog.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!